Trap en uitkijkplatform ENCI-groeve

spectaculair uitzicht over de kalksteengroeve

promo trap Luikerweg

Laat het proces zien waarbij de weg van Maastricht naar Luik in ere wordt hersteld. Dat was de opdracht van Natuurmonumenten en Stichting ontwikkelingsmaatschappij ENCI. Mooie beelden en zonder voice was de kanttekening.

Een half jaar lang zijn we bepakt met videocamera’s, fotocamera’s en drone’s in de groeve geweest. Bij belangrijke momenten zoals de boringen, het plaatsen van de dragers, de trappen en de oplevering waren we erbij.

Historische route Maastricht – Luik in ere hersteld

Na gigabites aan materiaal hebben we voor Natuurmonumenten een prachtig film gemaakt. Muziek werd special op beeld gecomponeerd door Rico Derks. Tekst-animaties geven informatie over de trap, het platform en het materiaal.

Trap Luikerweg (lange versie)

Reis in de tijd

Zin in een spectaculaire reis? Via de trap bij het uitzichtplatform aan de Luikerweg, daal je via 210 treden over een hoogte van 40 meter af door miljoenen jaren geschiedenis. Laat je begeleiden door de oehoe, één van de bewoners van de groeve, en ga 70 miljoen jaar terug in de tijd. Beleef vanaf de trap de verschillende aardlagen in de groevewand, bewonder via je smartphone mammoeten in de laatste ijstijd, vermijd Sabeltandtijgers in de tijd van jagers en verzamelaars. Verbaas je over het tijdperk waarin Limburg uit zee verrees, duik in de wereld van mosasaurus Bèr en dwaal door de wereld van de Sint-Pietersberg.

foto’s Bjorn Frins

contact

Even snel een berichtje achterlaten? We reageren asap.

Not readable? Change text. captcha txt