Leven met een schaduw

Description
Leven met een schaduw
Blitterswijck, een hechte gemeenschap van ruim duizend inwoners in het noorden van Limburg. Een dorp waar je zorgeloos kind kunt zijn en waar iedereen elkaar kent. Maar ook het dorp dat op 3 maart 2017 even tot stilstand kwam.
Wilbert Ingenpass, verenigingsman in hart en nieren, wordt door zijn kinderen dood gevonden in de kelder van zijn eigen huis. Wilbert is vastgebonden en heeft een zak over zijn hoofd. Er zijn sporen van een inbraak. De kinderen zijn op dat moment 13, 15 en 17 jaar oud.
Verbijstering, onmacht en verdriet strijden om voorrang. Vijf jaar later zijn er nog geen antwoorden op de meest prangende vragen. Wat is er met Wilbert gebeurd, wie was erbij en waarom? De vragen blijven onbeantwoord.
Niki Janssen, oud-redacteur van L1, heeft voor Limburg Doc een indringend familieportret gemaakt over de rauwe kanten van dit onverwacht verlies.
Kijk hier naar een interview met Niki over deze documentaire.
Het camerawerk is van Oscar Keulen.
De documentaire Leven met een schaduw is op 14 september 2022 in première gegaan in de schouwburg van Venray. De film focust op de positiviteit en veerkracht van een gezin dat zijn leven niet laat beheersen door de laatste dag.

Behind the scenes

Details
  • Date: 25 januari 2020
  • Categories: Documentaires
  • Client Envato
  • Live Preview bslthemes.com